уторак, 14. април 2015.

Dušoskop (1)


Jedan čovek pričao je priču o svojih pet životnih etapa. 
Prva životna etapa bila je ovakva. Hodao je jednom ulicom u kojoj je bila rupa od šahta. Nije video rupu i upao je pravo u nju. Iznenadio se, uplašio i počeo da viče. Našao se u rupi, a nije bio kriv za to! Neko drugi je kriv što je sklonio poklopac! Jedva se, uz mnogo muke, izvukao, izubijan i ugruvan.
Njegova druga životna etapa bila je ovakva. Hodao je istom onom ulicom u kojoj je bila rupa od šahta. Nije je primetio i upao je pravo u nju. Opet je bio u rupi, a nije bio kriv za to. Uz dosta muke, izvukao se iz šahta.
Njegova treća životna etapa bila je ovakva. Hodao je istom onom ulicom u kojoj je bila rupa od šahta. U poslednji čas, primetio je rupu, ali je svejedno upao u nju. Navika je čudo. Rekao je sebi – ja sam kriv za ovo, video sam rupu i svejedno upao u nju. Lako je i brzo izašao iz šahta i produžio dalje.
Četvrta etapa njegovog života bila je ovakva. Hodao je istom onom ulicom u kojoj je bila rupa od šahta. Na vreme je uočio rupu i ...preskočio ju je. Produžio je dalje, istom ulicom.
Peta etapa čovekovog života bila je ovakva. Izabrao je drugu ulicu za šetnju.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.